Att tänka på när du köper din första häst

Att ha en egen häst är en dröm hos många idag. Att äga en häst innebär däremot ett stort ansvar och en hel del arbete vilket gör att det är viktigt att tänka igenom hela situationen innan du fattar ditt beslut. Du behöver hittar rätt häst för dig och det är nödvändigt att även skaffa sig det som krävs utrustningsmässigt för din häst och dig.

Att välja rätt häst att köpa

När du ska välja en häst att köpa är det en god idé att låta detta ta tid. Du bör betänka storlek på hästen för att passa dig. Är du juniorryttare bör hästens storlek fungera ett par år. Du bör också tänka på hästens utbildningsnivå. Är du oerfaren kan det vara en god idé att välja en häst som är mer rutinerad. Min häst har en sammanställning med tips kring val av häst.

Övriga saker du behöver planera för

I tillägg till att välja rätt häst finns det fler saker du behöver titta på och ta hand om. Du behöver hitta ett stall där du kan ha din häst, du behöver ta reda på hur du ska se till att löpande köpa in mat till din häst och du behöver välja en försäkringslösning för din häst. Jordbruksverket har sammanställt en guide med saker du bör tänka på.