Bra leksaker för katten

Katter är aktiva djur som behöver flertalet aktiviteter och leksaker för att må bra. Dessutom ska det vara roligt för både katt och människa, lika viktigt är det att det stärker er relation. Tänk själv hur utvecklande det kan vara att få aktiveras. Genom olika aktiviteter kan både du och din katt utveckla er till det bättre.

Aktivera din katt

Som tidigare nämnt behöver katter olika aktiviteter i sin vardag, speciellt gäller det för innekatter. Exempelvis kan du testa att gömma kattens mat på olika ställen, och med gamla kartonger kan du bygga gömställen för din katt. Precis som med en hund kan även din katt lära sig olika trick, sitt, ligg och vinka med tassen. Du kan även gå ut och gå med katten.

Leksakernas betydelse

Faktiskt har forskning visat att katter kan få separationsångest när ägaren lämnar hemmet, speciellt om katten inte har några leksaker att leka med under tiden. Separationsångesten kan visa sig genom olika sätt, exempelvis kan katten kan jama mycket, inte komma till ro, göra sina behov på ställen den inte ska och rengöra sig ovanligt mycket. Det finns väldigt många leksaker din katt kommer älska, kolla in utbudet online. Exempelvis kan du köpa bollar, kattvippor, leksaksmöss, tunnlar och laserpekare.