Ett väldoftande hem

När vi kliver in genom dörren hemma så vill man att det ska lukta just, hemma. En del hem luktar mat, andra luktar tvättmedel och vissa, ja de bara luktar något odefinierbart. Det är ingen nackdel om det luktar gott och gärna nystädat, men doften håller sällan i sig speciellt länge.

Har man husdjur så kan deras dofter göra sig påminda och det är något som man vant sig med, däremot så kan man ju genom regelbunden rengöring hålla dofterna nere, dock så kan en blöt hund dock lukta precis som en blöt hund. Håller man efter och vädrar och ser till så kan man trots de fyrbenta vännerna har en skön doft i sitt hus.

När man har nystädat luktar det riktigt riktigt gott hemma. Inte bara vetskapen om att det är städat gör hemmet fräschare utan doften gör sitt till, då vi vet att rengöringsmedlet som städades med, doftar på ett specifikt sätt och associerar detta med rent och fräscht. Det finns många olika dofter på rengöringsmedel, allt ifrån citrus till traditionell såpa och de mer industriella rengöringsdofterna. När det nyss är städat hänger dofterna kvar ett tag och får hela hemmet att lukta nystädat.

Nu kanske man inte städar sitt hus varje dag, men då kan man ta till knep för att få en viss fräschör. Doftljus är ett bra knep som kan lukta rätt så diskret när de är inte är tända men frigör doftämnen då de är nyligen tänts. Det kan räcka med att tända ett doftljus en stund för att sedan släcka det och doften hänger kvar en stund. Genom att placera ut doftljus lite här och där i hemmet, så kan de faktiskt avge såpass med doft, även som släckta, att man får en härlig doft som håller i sig i veckor.