Dags att skaffa valp

När man känner att man är i den fasen i livet att det skulle passa fint med en fyrbent vän i familjen så är det dags att börja fundera på vilken ras man ska satsa på, vilka behov de olika hundraserna har och vad man kan behöva tänka på den första tiden.

Det allra viktigaste är givetvis att fundera på vilken ras man ska skaffa. De har olika egenskaper och behöver därmed också olika former av aktivering för att må bra och få utlopp för sin energi. Många gör misstaget att skaffa sig en liten hundras för att man inte tror de behöver så mycket mat eller motion men det misstaget bör man inte göra. En liten hund kräver mycket mer än man tror och kan ha känsligare mage.

När man hittat en ras som passar familjen så är det dags att leta kennel och uppfödare för att köpa sin valp. Här kan du gå in och titta på svenska kennelklubbens hemsida som är hundägarnas riksförbund. Här kan man hitta olika uppfödare som är anslutna till dem samtidigt som man får många tips och råd både av dem och sedan uppfödaren så att man är förberedd den dag valpen äntligen flyttar hem.