Keeshond

keeshond_hund_dog

Rasen Keeshond är intelligent och livlig hund av medelstor storlek. Vill du ha en ullig och gullig hund är Keesen den perfekta rasen, som inte bara ser ut och känns som en teddybjörn, utan även är en perfekt familjehund med sitt glada temperament.

Keeshond tillhör rasgruppen spets och urhundar och har sitt ursprung i Tyskland, men utvecklades i England utav Nederländska hundar. Rasen ansågs vara mode hund för adeln under 1700-talet, men användes av vanligt folk som vakthund.

Den relativt friska hundrasen har ett bra temperament som fungerar bra med andra djur och barn. Kan dock vara reserverad mot främlingar och fungerar utmärkt som vakthund, men inte för jakt, då den har låg jaktlust. Hunden är nyfiken, snäll, lättlärd och lydig och passar därför bra för utställningar, spår, lydnad och agility.

Pälsen kräver regelbunden borstning, en till ett par gånger i veckan och bör vänjas vid detta redan som valp. Vid fällning behöver pälsen borstas oftare och tikarna brukar fälla mer vid löpperioden.

Eftersom hundrasen är mycket anpassningsbar, fungerar den med både den livliga barnfamiljen som pensionären. Hunden är inte så motionskrävande, men följer gärna med på olika utomhusaktiviteter som gärna får vara krävande. Hunden trivs med sin flock och vill alltid vara med oavsett.